20 foodtrucks bij Picknick in 't Park op 22 en 23 juni: Smoothies, wafels, ijs, burgers, kipsaté en nog veel meer

BARENDRECHT – Op vrijdag 24 en zaterdag 25 september staat het evenement Picknick in ‘t Park op de agenda. Het evenement moet opnieuw gaan plaatsvinden in Park Buitenoord. Het foodtrucks- en muziekevenement trok vóór corona vele duizenden bezoekers per dag. Tijdens het optreden van Snollebollekes in 2019 waren er 2.500 mensen tegelijkertijd aanwezig (video).

De coronamaatregelen hebben afgelopen jaar gezorgd voor het afgelasten en uitstellen van het evenement. De 2020 editie is niet doorgegaan en dit jaar is het evenement doorgeschoven naar eind september, in de hoop dat de maatregelen een muziekevenement weer toelaten.

Afweging

De organisatie blijft hoopvol over de doorgang van het evenement: “De grootste pijn en zorg is het wisselende en onevenredige beleid wat er op dit moment aan de gang is. Ondanks dat alles zijn wij nog steeds optimistisch over de kansen dat ons mooie evenement Picknick in ‘t Park door kan gaan.“, aldus Cor Dorst van Stichting AllEvents, de organisator van het evenement.

Een definitieve beslissing volgt naar verwachting op 14 of 17 september, als de overheid nieuw beleid aankondigt voor na 19 september. “Wij hebben alles in de startblokken staan en ook de gemeente doet er alles aan om ons te helpen bij het afgeven van de vergunning maar ook zij zijn gebonden aan de regelgeving die op 14 of 17 september bekend worden“, aldus Cor. Als de nieuwe regels bekend zijn moet er een afweging worden gemaakt: Het huidige maximum van 750 bezoekers is een belemmering voor de financien van het evenement, ook hoopt de organisatie dat de anderhalve meter afstand eraf gaat. Cor: “Dan kunnen wij doorgaan, het is wel kort dag, maar dat is de uitdaging die wij graag aangaan.

Toegang en CoronaCheck

Op de website van het evenement worden bezoekers al wel geattendeerd op een regel die zeer waarschijnlijk verplicht zal zijn vanuit de overheid: De CoronaCheck app. “Nog niet gevaccineerd of geen negatieve test? De kans is groot dat we je dan niet toe mogen laten, de regels daarover worden pas 17 september bekend!” Met de CoronaCheck app kun je bij de ingang aantonen dat je een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs hebt dat je bent hersteld van corona. De organisatie kan niet zien welke van de drie het is, alleen of je toegang mag krijgen of niet.

Kaarten zijn, indien het evenement door kan gaan, vooralsnog alleen te koop bij de ingang.
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »