Zwart gezicht, pikzwarte handen en verpestte kleding door ondergrond bij speeltoestellen Hof van Maxima

BARENDRECHT – Ouders van leerlingen bij het Hof van Maxima (Vrouwenpolder) zijn niet tevreden met de ondergrond welke daar door de gemeente is neergelegd. Als ondergrond voor de speeltoestellen bij het (school)gebouw is een zachte ondergrond geplaatst, maar deze blijkt (nog steeds) heel erg af te geven op zowel de huid als de kleding van spelende kinderen.

De MFA (Multifunctionele Accommodatie) en het schoolplein worden gebruikt door een basisschool en kinderopvang, maar is eigendom/in beheer van de gemeente Barendrecht. Ouders hebben zich afgelopen week tot de gemeente gewend om het probleem aan te kaarten: “Na één keer spelen zijn schoenen, broeken en jassen compleet verziekt.

Speeltoestellen

Wie zijn vinger op de ondergrond van de speeltoestellen legt heeft direct een zwarte vinger. De ondergrond voelt aan als zacht rubber, maar ziet eruit als houtschors. Spelende en over de grond rollende kinderen kunnen dus ineens helemaal zwart zijn na het speelkwartier. Eén van de ouders gaf aan dat ze de nieuwe schoenen en broek van hun kind konden weggooien. Een ander kind kwam een dag later met een zwart gezicht en zwarte handen thuis. De juf had nog geprobeerd het eraf te halen, maar dit was niet gelukt. De school zou de gemeente inmiddels ook hebben geinformeerd over het probleem op het schoolplein. Er zijn tevens zorgen over de gezondheid: wat voor materiaal is dit en wat geeft er precies af.

Weer een andere ouder had hetzelfde probleem en kreeg eveneens de vuile kleding niet meer schoon: “De tegels op het schoolplein geven ontzettend zwart af op kleding en schoenen. Ik krijg dit niet meer schoon. Kunnen de tegels vervangen worden?

Hoe het kan dat deze ondergrond is gebruikt voor een speeltoestel is niet bekend, maar de gemeente heeft aangegeven naar het probleem te gaan kijken. Wat de oplossing is en wanneer de oplossing er komt is vooralsnog niet bekend.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »