Politieauto

BARENDRECHT – Op donderdagavond 19 augustus werden 3 minderjarigen uit Barendrecht op straat beroofd door 4 daders op scooters. Dit gebeurde aan de Voordijk/Van Ravesteyndreef en aan de Breslau. Na de beroving van één van hen werden 2 vrienden die kwamen helpen een uur later ook beroofd, door dezelfde daders.

Voor het volledige verhaal van de slachtoffers, zie ook het eerdere artikel op BarendrechtNU: Drie minderjarigen slachtoffer van rooftocht aan de Voordijk en Breslau: Helpende vrienden ook beroofd

Camerabeelden veiliggesteld

Burgemeester van Belzen heeft de gemeenteraad per brief geinformeerd over de straatroven: “De politie is een onderzoek gestart en heeft na buurtonderzoek diverse camerabeelden veiliggesteld. Deze laffe en brutale straatroof heeft mij diep geschokt.

Van Belzen gaat de ouders van de slachtoffers uitnodigen voor een gesprek: “Straatroven en overvallen hebben een grote impact op het slachtoffer en op de veiligheidsbeleving van onze inwoners. Ik heb met de politie overleg gevoerd en gevraagd alles op alles te zetten om de daders op te sporen. De ouders van de slachtoffers worden door mij uitgenodigd voor een gesprek.

Aanpak verstevigen, maar lastig

De burgemeester stelt in de brief ook dat hij de ‘aanpak verder verstevigd’ tegen straatroven. Van Belzen: “Barendrecht heeft meerdere toegangswegen wat het voor de politie en onze BOA`s lastig maakt om te controleren. Daarbij wordt door de daders bij deze vorm van criminaliteit vaak gebruik gemaakt van scooters zonder kenteken. Cameratoezicht, inzet MCU (mobiel cameratoezicht), extra surveillances door onze Boa`s en politie, meer preventieve fouilleeracties (jeugd en excessief geweld) maar ook (keten)samenwerking maken onderdeel uit van de aanpak tegen straatroof. Daarnaast wordt ingezet op de meldingsbereidheid bij verdachte situaties.

De burgemeester sluit af met een algemene oproep aan alle inwoners om verdachte situaties te melden: “Ik vraag iedereen verdachte situaties direct te melden bij de politie (112). Direct melden kan de pakkans  enorm vergroten. We kunnen dit niet alleen doen, wel samen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »