Veel belangstelling voor regenton van €10 dankzij subsidie van de gemeente

BARENDRECHT – Vanochtend (Zaterdag 10 juli 2021) zijn de eerste regentonnen opgehaald van inwoners die zich hebben aangemeld voor de regentonnen actie van de gemeente Barendrecht. De gemeente geeft inwoners van Barendrecht een subsidie voor de aanschaf van een regenton. Daardoor is het voor inwoners mogelijk om voor € 10 een regenton af te halen bij 4suze aan de 2e Barendrechtseweg.

Vanwege de grote interesse is het vereist om vooraf een regenton te reserveren: één per huishouden en alleen voor inwoners van Barendrecht. Dit kan door te mailen naar info@4suze.nl of te bellen naar 0180 – 444 352. U kunt kiezen uit een regenton van 100 liter of 168 liter (zelfde prijs). De grijze ton is voorzien van een aftapkraan en vulautomaat (aan te sluiten op de regenpijp).

Uitdelen

Wethouder Schaap was vanochtend (Zaterdag 10 juli 2021) met medewerkers van de gemeente aanwezig bij de start van het project. Gisteren (Vrijdag 9 juli 2021) werden er al een aantal tonnen uitgedeeld, maar vanochtend (Zaterdag 10 juli 2021) begon de drukte pas echt. In een uur tijd was de helft van de buitenvoorraad al opgehaald. Bij 4Suze zijn inmiddels zo’n 600 reserveringen geplaatst. In totaal zijn er 1.000 regentonnen beschikbaar met subsidie van de gemeente. Naar verwachting worden er vandaag (Zaterdag 10 juli 2021) al 300 uitgeleverd.

Met deze actie hoopt het gemeentebestuur u als inwoner te stimuleren na te denken over uw rol bij klimaatverandering.”, aldus de gemeente. Door het gebruik van een regenton kunt u regenwater opvangen en bijvoorbeeld gebruiken voor de tuinplanten. Zo verbruikt u minder leidingwater en hoeft er minder grondwater opgepompt te worden. U bespaart dus drinkwater: “Dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu én voor uw tuin.

Update 12 juli: Niet iedereen is enthousiast…Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »