Afschaling vaccinatielocaties GGD: Bongerdhal sluit eind juli als priklocatie

BARENDRECHT – In de maand juni kon men zich op 14 locaties in de regio Rotterdam laten vaccineren, in de drukste weken heeft GGD Rotterdam-Rijnmond 14.000 prikken per dag gezet. In totaal zijn er al bijna 1 miljoen prikken gezet in de regio. Nu een hele grote groep mensen al is gevaccineerd, prikt de GGD in de maanden juli en augustus steeds minder mensen. Daarom vaccineren ze in juli nog op 10 locaties. Vanaf eind juli bouwen ze het aantal vaccinatielocaties verder af.

De corona vaccinatielocatie in Barendrecht (Bongerdhal) zal volgens de huidige planning op 18 juli sluiten. Op 13 mei werd er door de GGD begonnen met prikken op de locatie in Barendrecht. (Update: Vlak na publicatie van dit artikel is bekend geworden dat 18 juli de laatste prikdag zal zijn in de Bongerdhal; dit is aangepast in de titel en tekst)

Afbouw locaties

Begin juli sluiten de locaties Lansingerland, Maassluis, Nissewaard en Sommelsdijk. Daarna volgen Barendrecht, Van Nelle Fabriek Rotterdam, Albrandswaard, de locatie aan de kade van het SS Rotterdam en Vlaardingen. Exacte data zijn hiervan nog niet bekend, maar in deze volgorde sluiten de locaties vanaf eind juli tot en met augustus. Dit betekent dat de locaties in Ridderkerk, Hellevoetsluis, Capelle aan den IJssel, Schiedam en Schuttersveld in Rotterdam nog als laatste openblijven gedurende de grote vaccinatiecampagne .

We bouwen het aantal locaties af, zodat we snel en efficiënt kunnen vaccineren en daarbij ook ons personeel optimaal kunnen inzetten. In de volgorde van afbouw wordt rekening gehouden met o.a. geografische dekking en de populariteit van een locatie bij het publiek. De exacte planning blijft afhankelijk van de landelijke vaccinatiestrategie.

Monitoren

Veel vaccinatielocaties die sluiten worden afgebouwd en weer in gebruik genomen voor de reguliere activiteiten, zoals sport- en beweegactiviteiten, evenementen of parkeren. Er zijn ook locaties die wel worden gesloten, maar nog niet afgebouwd. Deze locaties worden mogelijk later nog gebruikt om specifieke doelgroepen te vaccineren, zoals arbeidsmigranten.

De GGD monitort de situatie in de regio voortdurend: “Als we in de zomer-maanden zien dat het nodig is om gericht in gebieden te vaccineren, dan organiseren we daar lokaal maatwerk voor, bijvoorbeeld met mobile units of wijkgebouwen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »