Heropening van verbeterde kanoroute vanaf De Kleine Duiker

BARENDRECHT – [Foto’s] De kanoroute van de ‘blauwe verbinding‘ tussen Barendrecht en Rotterdam zuid is vanmiddag (Vrijdag 9 juli 2021) heropend. De afgelopen jaren kon er al met de kano van Barendrecht naar Rotterdam worden gevaren, maar er bleken voor kanoërs nog wel wat obstakels onderweg.

De afgelopen tijd is de route daarom verbeterd: Extra overstappunten en aanlegsteigers moeten ervoor zorgen dat je makkelijker met je kano de volledige route kan afleggen. Wethouder Luijendijk was vanmiddag (Vrijdag 9 juli 2021) namens de gemeente aanwezig bij de heropening van de verbeterde route.

Kanoën

De kanoroute loopt vanaf het water in de Zuidpolder in Barendrecht (parkeerplaats bij de Ziedewijdsedijk) tot helemaal naar het Zuiderpark in Rotterdam. Wie dat in de kano voor elkaar wil krijgen, moet wel stevige armen hebben: De route is 17 kilometer lang en onderweg moet je de kano zo’n 6 keer uit het water halen om een weg over te steken. Niet bij de snelweg A15, want daar peddel je zo onderdoor thv de Heulweg. Op de grens van Barendrecht en Rotterdam moet je met de kano nog wel door een aantal sluizen i.v.m. het waterhoogte verschil.

Voor wie ‘gewoon een stukje wil kanoën’ is het ook mogelijk om bij De Kleine Duiker aan de 3e Barendrechtseweg een kano te huren en door de Zuidpolder te varen, of langs de Kilweg richting de Hockeyclub Barendrecht en/of Gaatkensplas. Ongetrainde kanoërs zullen voor rondvaren in het Barendrechtse deel al snel een uur de tijd nodig hebben (om heen en terug te peddelen, afhankelijk van de wind). Dankzij de steigers die afgelopen jaren zijn aangelegd kun je ook alleen in de Zuidpolder van Barendrecht varen en hier uitstappen en de kano in andere delen van het waternetwerk plaatsen.

Een 1, 2 of 3-persoons kano huren bij De Kleine Duiker kost € 7,50 per uur of € 35,- voor een hele dag. Dit kan dagelijks van 10.00 en 16.30 uur. Let op: € 50,- borg dient contant te worden betaald.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »