Kanotoch tijdens Blauwe Verbindingsdag: "De Blauwe Verbinding verbindt meer dan alleen water!"

BARENDRECHT – Op vrijdag 6 juli werd de Blauwe Verbinding geopend door een vaartochtje, – heen en weer onder snelweg A15 door – van enkele wethouders uit Barendrecht, Albrandswaard en Rotterdam en vertegenwoordigers van het Waterschap en de Projectorganisatie uit Rotterdam

Op zaterdag 7 juli waren de kinderen uit Barendrecht en Albrandswaard aan de beurt. Verenigingen langs de gehele Blauwe Verbinding hadden de koppen bij elkaar gestoken en in enkele bijeenkomsten in de hooimijt van de Kleine Duiker een aantrekkelijk programma uitgebroed. Op tal van plaatsen waren activiteiten voor vooral kinderen georganiseerd.

Kanotocht

De Natuurvereniging Eiland IJsselmonde ontving bij de uitvoering van haar bijzondere, eerste bijna 10 km lange kanotocht, ‘Onder de snelweg door’ voor kinderen van 10-15 jaar medewerking van Carola van Kibeo, Stefan van der Worm (Ravottuh), Jessica Schepers (Yulius) en Manon Willemstein van FREE Nature (Eco & Wildlife).

Aart van Dragt namens Natuurvereniging IJsselmonde: “Ditmaal moesten wij, en dat vonden we bijzonder jammer, heel veel kinderen teleurstellen. Veiligheid en de rust in de natuur stellen wij echter altijd voorop. Het is de bedoeling in september deze tocht te herhalen. Een datum weten we nog niet, maar je kunt je wel vrijblijvend al opgeven per mail aan de natuurvereniging mrjschepers@hotmail.comBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »