Treinkunstwerk op wielen van Kunstexpress onthuld op Middeldijkerplein

BARENDRECHT – Gistermiddag (Donderdag 8 juli 2021) vond de feestelijke onthulling plaats van een nieuw kunstwerk van de Kunstexpress van Humanitas. Het kunstwerk op het Middeldijkerplein werd onthuld door burgemeester van Belzen. Het kunstwerk heeft wielen en is nu als verrijdbare trein dagelijks te bewonderen op het terras voor het atelier op het Middeldijkerplein.

Het 3D model van de trein is door kunstenares Hendrika Huijsmans in polyester vervaardigd en in wit aangeleverd. De kunstenaars van de Kunstexpress hebben het werk kleurrijk beschilderd en gelakt. De burgemeester onthulde op feestelijke wijze samen met Marc Vervat de mooie trein op het terras voor het atelier. Jan van Belzen: ‘’Het was een ware treinreis om tot een kunstwerk te komen. Van logo tot 3D model tot polyester kunstwerk. Creativiteit en samenwerking maakten dit prachtige, kleurrijke object mogelijk. En daar ben ik erg trots op.’’

Kunstexpress

Atelier de Kunstexpress aan het Middeldijkerplein is een begrip in Barendrecht. Dagelijks werken talentvolle mensen met een beperking onder deskundige begeleiding aan bijzondere kunstwerken.

Het logo van de Kunstexpress is gebaseerd op de geschilderde trein van Kunstexpress-kunstenaar Marc Vervat. Voor de kunstroute in Barendrecht is het werk in 2019 door de kunstenaars omgezet naar een 3D model. Door de laaiend enthousiaste reacties van bezoekers ontstond het idee om er een blijvend kunstwerk van te maken en die te laten plaatsen op het Middeldijkerplein. Helaas paste dit idee niet binnen de kaders van de kunstcommissie en de pleininrichting van de gemeente. De Kunstexpress bedacht een creatieve oplossing: het kunstwerk kreeg wielen en is nu als verrijdbare trein dagelijks te bewonderen op het terras voor het atelier.

Over de Kunstexpress

Atelier de Kunstexpress biedt dagelijks ruimte en begeleiding aan mensen met een beperking en talent en passie voor kunst. In een veilige omgeving onder deskundige begeleiding werken 16 kunstenaars aan kunst die geschikt is voor exposities, uitleen of verkoop. Onze kunstenaars krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen en hun eigen stijl te ontdekken. De Kunstexpress is onderdeel van Humanitas DMH, een landelijke zorgorganisatie voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Artikelfoto: Onthulling met (van links naar rechts) Kunstexpress-kunstenaar Marc Vervat, Kunstexpress-begeleider Rob de Kort en burgemeester Van Belzen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »