Blauwe Verbinding officieel geopend: In de kano van Barendrecht naar Rotterdam

BARENDRECHT – [Foto’s] De Blauwe Verbinding tussen Barendrecht (Zuidpolder) en Rotterdam (Zuiderpark) is vanmiddag (Vrijdag 6 juli 2018) officieel geopend. De 15 kilometer lange waterverbinding is een bevaarbare route, bijvoorbeeld met de kano, maar zorgt ook voor de aanvoer van schoon water en afvoer van eventueel teveel (regen)water. De aanleg ging in 2012 van start.

Om de opening te vieren zullen er morgen (Zaterdag 7 juli 2018) langs de route diverse activiteiten worden georganiseerd, waaronder een kanotocht (aanmelden verplicht). Zie hiervoor ook het eerdere artikel: Officiële opening Blauwe Verbinding met activiteiten langs de route. Bij De Kleine Duiker zijn (ook na de openingsdag) kano’s te huur om zelf over de verbinding te varen.

Opening Blauwe Verbinding

Namens Barendrecht was wethouder Peter Luijendijk aanwezig bij de opening. Samen met Daphne de Koeijer (gemeente Rotterdam), Leo van Gelder (Heemraadschap waterschap Hollandse Delta), Marco Goedknegt en Bas Boender (wethouders Albrandswaard) is de officiële opening verricht door in kano’s van Rotterdam naar Barendrecht te varen. De tunnel bij de Heulweg was voorheen een autoweg, maar kan nu alleen nog worden gebruikt door kano’s/bootjes, er is een pad voor ruiters en er is een wandel- en fietspad.

Op een aantal plekken is de verbinding nog niet volledig bevaarbaar en zal de kano uit het water moeten gehaald. Zo is de duiker (watergang onder de weg door) ter hoogte van de Zuider Carnisseweg in Barendrecht nog te laag om met een kano doorheen te gaan. Er zijn nog plannen (en budget) om hier op termijn een grotere/hogere duiker aan te leggen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »