GGD: Vaccineren in container op gemeentehuisplein uitsluitend op afspraak voor specifieke doelgroep

BARENDRECHT – Vanmiddag (Woensdag 23 juni 2021) is een grote container van de GGD GHOR Nederland op het gemeentehuisplein van Barendrecht geplaatst. De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft aan BarendrechtNU laten weten dat de container morgen (Donderdag 24 juni 2021) zal worden gebruikt voor het vaccineren met het Janssen vaccin, maar dat dit uitsluitend op afspraak is.

Binnen het netwerk van de GGD zijn personen uit de doelgroep uitgenodigd, waaronder dak en thuislozen (‘bankslapers’ zonder vast woon of verblijfadres), vrouwenopvang en verslaafden. De GGD benadrukt dat mensen die niet binnen deze doelgroep vallen niet gevaccineerd kunnen worden op deze locatie en dat het ‘zeker niet de bedoeling is‘ dat ze langskomen, zo benadrukt een woordvoerder van de GGD: “Het is gericht op een bepaalde doelgroep, niet voor iedereen“. Slechts een beperkt aantal vaccins is beschikbaar. Hoe er met eventuele overgebleven vaccins om zal worden gegaan is niet bekend.

Update 24 juni, 11:00 uur: De GGD heeft in een update laten weten dat de eerdere update (hieronder) van medewerkers op locatie niet klopt. Op de vraag of mensen wel (bijv. vanaf een bepaald tijdstip) langs kunnen komen voor een ‘rest vaccin’ komt nog een reactie van de GGD. Dit wordt momenteel dubbel gecheckt. (12:45 uur + 16:25 uur: Tot op heden nog geen terugkoppeling v.d. GGD ontvangen)
Update 24 juni, 8:30 uur: GGD medewerkers en beveiliging zijn aanwezig. Indien de doelgroep niet komt, worden er mogelijk ook mensen van buiten de doelgroep gevaccineerd (niet bevestigd door de GGD zelf, informatie vanaf locatie)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »