Nieuwe kudde Schotse Hooglanders uitgezet in de Zuidpolder

BARENDRECHT – In de Zuidpolder van Barendrecht is vanmiddag (Woensdag 10 maart 2021) een kudde Schotse Hooglanders uitgezet. De dieren staan in het gebied waar sinds 2016 tot september vorig jaar nog een kudde Galloway runderen stond. Deze kudde werd na 4 jaar in de Zuidpolder naar een natuurgebied in Limburg verhuisd.

BarendrechtNU lezer Erik zag hoe de dieren vanmiddag (Woensdag 10 maart 2021) aankwamen in Barendrecht en voor het eerst in hun nieuwe gebied rond struinde. Het gaat momenteel om 2 moeders met een kalf, zo laat hij aan BarendrechtNU weten. De beheerder van de dieren, Stichting Free Nature, had vorig jaar al aangekondigd dat de Schotse Hooglanders vanuit de Broekpolder in Vlaardingen naar Barendrecht zouden verhuizen.

Wandelaars kunnen door het leefgebied van de Schotse Hooglanders wandelen, maar dienen daarbij wel afstand te houden van de dieren. Stichting Free Nature: “De dieren storen zich niet aan de aanwezigheid van mensen en gaan hun eigen gang. Ondanks het gemoedelijke karakter blijft het altijd van belang om het dier niet te verstoren. Het aanhouden van minimaal 25 meter afstand tussen mens en dier voorkomt negatieve interacties.

Foto’s ingezonden door ErikBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »