Vaccinatielocatie Bongerd gereed, GGD zoekt prikkers voor in Barendrecht

BARENDRECHT – De gemeente wees sporthal De Bongerd eind vorige maand aan als priklocatie voor coronavaccinaties. De afgelopen weken is er hard gewerkt om de locatie gereed te maken: “Een sporthal ombouwen tot priklocatie is best een uitdaging, want bij vaccineren horen uiteraard strikte eisen en richtlijnen. Veiligheid staat immers voorop. Met het in acht nemen van alle regels is het gelukt een priklocatie in te richten waar inwoners gefaseerd en gestroomlijnd gevaccineerd kunnen worden.

Na een laatste check van de GGD staat in principe alles op poten om te starten met vaccineren. Wanneer dit gebeurt, is nu nog niet bekend. De GGD maakt hiervoor in een later stadium de planning. De openstelling is volledig afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins en de uitrol.

Prikkers

Nu de locatie klaar is wordt er ook gezocht naar medewerkers om minimaal 24 uur per week te vaccineren op de locatie in Barendrecht (en later ook in de omgeving van Barendrecht). Tempo Team is namens de GGD op zoek naar “kanjers die kunnen vaccineren“. Geïnteresseerden moeten wel in het bezit zijn van een diploma verpleegkundige 4/5 of doktersassistente (in opleiding). Of je volgt momenteel de opleiding geneeskunde óf bent arts in opleiding en zit jij in het vijfde jaar. Ook mensen die dierenarts (in opleiding) zijn kunnen zich aanmelden

Wat er van je verwacht wordt? Dat je zorgvuldig omgaat met gevoelige informatie en “Vaccineren, vaccineren en nog eens vaccineren! :)“, zo valt te lezen in de vacature. Mocht het alweer een tijdje gelezen zijn dat je hebt ‘geprikt’: “No worries! Wij bieden jou bijscholing zodat jij je skills weer onder de knie krijgt en weer kan knallen!

Locatie goed bereikbaar

De Bongerd is onder meer door de GGD goedgekeurd als priklocatie vanwege de (rolstoel)toegankelijkheid en de goede bereikbaarheid met zowel de auto als het openbaar vervoer. Inwoners zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar de priklocatie. Barendrechters met een indicatie kunnen daarbij gebruik maken van het Wmo-vervoer.

Inwoners kunnen voor het vervoer naar de priklocatie ook gebruikmaken van AutoMaatje. Dit is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van 0,30 cent per kilometer aan de vrijwillige chauffeur. Meer informatie of een rit reserveren? Bel dan naar 0180-626 400 of mail naar automaatje@kijkopwelzijn.nl.

Artikelfoto: Er staan al borden langs de Dierensteinweg die de route naar de (toekomstige) priklocatie aangeven.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »