Gemeentehuis Barendrecht

BARENDRECHT – Een 43-jarige man die oorspronkelijk uit Burundi komt moet morgen (Dinsdag 2 maart 2021) voor de rechter verschijnen op verdenking van (een poging tot) oplichting van een medewerker van de gemeente Barendrecht.

De officier van justitie heeft de man 3 strafbare feiten ten laste gelegd: Het voorhanden hebben van een vals reisdocument/identiteitsbewijs, het voorhanden hebben van meerdere valse/vervalste geschriften en een poging tot oplichting.

Naturalisatie

De verdenkingen dateren van augustus 2016, toen de man volgens het OM opzettelijk valse documenten heeft afgegeven bij een medewerker in het gemeentehuis van Barendrecht. Het OM gaat er vanuit dat de man wist dat de documenten, waaronder een geboorteakte uit Burundi, vals waren.

De man probeerde de geboorteakte geregistreerd te krijgen in de Basisregistratie Personen om hiermee vervolgens de procedure ‘naturalisatie’ te starten, zo denkt het OM. Na deze procedure zou de man de Nederlandse nationaliteit aan hebben willen vragen.

De uitvoering van bovenstaand plan is de man, die momenteel in Barendrecht woont, toen niet gelukt. Er werd ontdekt dat het om valse documenten ging. De man moet morgenmiddag (Dinsdag 2 maart 2021) voor de politierechter in Rotterdam verschijnen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »