Onderzoek naar gaten in spoortalud: Tunnelwand volgende week deels open gegraven

BARENDRECHT – Op dinsdag 2 maart start het bedrijf Deltares, in opdracht van ProRail en samen met de gemeente Barendrecht, een grondonderzoek naar het spoortalud bij station Barendrecht. Het talud is op verschillende plekken verzakt en er zitten gaten in de grond. Voor de veiligheid is het talud afgezet met hekken.

Dit is uiteraard een onwenselijke situatie. Daarom zoeken we uit wat de verzakkingen en gaten veroorzaakt, zodat we dit kunnen oplossen“, aldus ProRail.

Onderzoek

Voor het onderzoek wordt de nooduitgang ter hoogte van het busplein uitgegraven. Met behulp van een grondradar kijken deskundigen of en waar er beschadigingen in het talud zijn. Ook wordt gekeken naar de draagkracht van de bodem onder het talud. Het uitgraven van het talud kan tijdelijk enige hinder voor het verkeer geven, doordat de benodigde materialen in de buurt worden opgeslagen.

Vervolg

In juni verwacht ProRail de resultaten van het onderzoek: “We streven ernaar om dan korte termijn-maatregelen te kunnen nemen, zodat de hekken weg kunnen. Ook hopen we dan meer te vertellen over mogelijke structurele oplossingen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »