Hekken langs station Barendrecht: Gaten in talud van spoortunnel

BARENDRECHT – Afgelopen maandag zijn ProRail en de gemeente Barendrecht begonnen met het plaatsen van hekken langs de parkeerplaats van station Barendrecht. De hekken zijn over een lengte van anderhalve kilometer geplaatst aan de centrumzijde van het treinstation.

De hekken zijn neergezet om te voorkomen dat mensen het steile talud opklimmen“, zo laat ProRail weten. In het gras op het talud zijn de afgelopen tijd gaten gevallen waar mensen in zouden kunnen vallen.

Waarschuwing

De hekken zijn vooral bedoeld om eventuele problemen te voorkomen: het is niet ‘normaal’ om via het talud naar de parkeerplaats te ‘klimmen’. Alleen in de winter wordt het talud door veelal kinderen gebruiken om vanaf te sleeën, maar daar is vooralsnog ook geen sprake van (update: feb 2021). ProRail geeft aan dat de gaten zijn ontdekt na een inspectie/melding, er heeft geen incident plaatsgevonden: “Maar we nemen het zekere voor het onzekere. Veiligheid voor alles.

Aan de hekken zullen nog waarschuwingsbordjes worden opgehangen. Vanochtend (Donderdag 13 februari 2020) was dit nog niet het geval, de laatste hekken worden momenteel nog geplaatst.

Maatregelen

Gemeente en spoorbeheerder onderzoeken wat de oorzaak is, om daarna maatregelen te nemen. Tot die tijd blijven de hekken staan. Hoe lang dit gaat duren is nog niet bekend. Treinen kunnen zonder beperkingen blijven rijden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »