Sporthal De Bongerd wordt priklocatie coronavaccinaties: "Sporthal komende weken gereed te maken"

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht heeft sporthal De Bongerd aangewezen als priklocatie voor het zetten van coronavaccinaties. Burgemeester Van Belzen: “Met sporthal De Bongerd hebben we een uitstekende en goed bereikbare locatie waar onze inwoners terecht kunnen voor de corona-vaccinatie. Ik roep alle Barendrechters op zich tegen het coronavirus te laten inenten!

De gemeente gaat de sporthal de komende weken gereed te maken, uiterlijk eind februari moet dat het geval zijn. Of er dan ook gestart kan worden met vaccineren is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins en personeel. Naar verwachting is dat vanaf maart, het besluit daarover ligt bij de GGD.

De uitnodigingen voor de vaccinaties worden vanuit het RIVM verstuurd. Het vaccineren begint met thuiswonende 60-plussers (mobiel en niet mobiel), dan inwoners van 18 tot 60 jaar met medische indicatie en vervolgens inwoners van 18 tot 60 jaar zonder medische indicatie.

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft sporthal De Bongerd als priklocatie goedgekeurd. Bij het nemen van dat besluit hebben zij onder andere gekeken naar de (rolstoel)toegankelijkheid van de locatie en of de locatie voldoet aan goede bereikbaarheid met auto en OV. Inwoners zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar de priklocatie. Barendrechters met een indicatie kunnen daarbij gebruik maken van het WMO-vervoer.

AutoMaatje

Inwoners kunnen voor het vervoer naar de priklocatie ook gebruikmaken van AutoMaatje. AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van €0,30 cent per kilometer aan de vrijwillige chauffeur. Bij KijkopWelzijn is op maandag- woensdag- en vrijdagochtend een team vrijwilligers aanwezig om verzoeken te beantwoorden. Voor informatie of om een rit aan te vragen, kunnen inwoners bellen naar 0180-626400 of mailen naar automaatje@kijkopwelzijn.nl. Kijk voor meer informatie over AutoMaatje ook op de website van de ANWB.

Focus Beroepsacademie en korfbalvereniging

De directie van de Focus Beroepsacademie is nauw betrokken bij het besluit. Samen met hen zal de gemeente zoeken naar een oplossing voor hoe de sportfaciliteiten en examens van de leerlingen kunnen worden opgevangen, zolang zij geen gebruik kunnen maken van de sporthal. Ook korfbalvereniging Vitesse is geïnformeerd. Voor hen leidt het niet tot problemen, omdat het vaccineren in het buitenseizoen van de vereniging valt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »