Scenario’s voor ’t Vlak: Meerderheid raad vraagt varianten voor verblijfsplein

BARENDRECHT – Afgelopen tijd heeft de gemeente gewerkt aan diverse scenario’s voor de herontwikkeling van ’t Vlak en omgeving. Sindsdien heeft de gemeente ook twee enquêtes gehouden. “Daaruit bleek dat het creëren van een autovrij verblijfsplein 60% van de stemmen kreeg.”  Gisteren (Dinsdag 26 januari 2021) besloot een meerderheid van de gemeenteraad voor dit scenario te gaan.

’t Vlak zal daardoor een autovrij verblijfsplein worden, waarbij de toegangsweg richting het Onderlangs achter het rijtje van de snackbar komt. Het oude Remax-pand langs de Binnenlandse Baan zal worden gesloopt. “Daarom kunnen we nu een ontwerp maken voor ’t Vlak en de garageboxen en grond achter het rijtje van de snackbar aankopen“, aldus de gemeente.

Beleving en groen

Het is de bedoeling dat ’t Vlak een “gezellig en groen verblijfsplein” wordt waar mensen graag langer vertoeven: “Een mooie, aantrekkelijke plek die optimaal gebruikt kan worden door ondernemers en bezoekers. De gehouden onderzoeken wijzen uit dat inwoners vooral beleving missen in het centrum. Ook wordt uiteraard rekening gehouden met duurzaamheidsaspecten zoals regenwateropvang“, aldus de gemeente.

Klankbordgroep

Wilt u met de gemeente meedenken over het ontwerp voor ’t Vlak? Meld u dan aan voor deelname aan de klankbordgroep. Naar verwachting komt de klankbordgroep een aantal keer (digitaal) bij elkaar om in ieder geval het voorlopige en definitief ontwerp te bespreken. De gemeente zal eveneens de Wmo-raad betrekken bij het maken van het ontwerp.

Aanmelden voor de klankbordgroep

Twee enquêtes

Eind 2019 onderzocht de gemeente via een eerste enquête welke ideeën inwoners, ondernemers en bezoekers hebben voor ‘t Vlak. Met behulp van die resultaten en al beschikbare informatie zijn vier scenario’s gemaakt. Met een tweede enquête onderzochten ze in maart / april 2020 uw mening over deze scenario’s.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »