Definitief ontwerp voor Centraal park De Bongerd: Natuurspeelplek en hondenlosloopgebied

BARENDRECHT – [Ontwerp] De gemeente heeft het definitieve ontwerp voor ‘Centraal park De Bongerd’ vastgesteld. In de zomer van dit jaar werden er al plannen en schetsen gedeeld, hier is de afgelopen maanden verder aan gewerkt met o.a. opmerkingen van suggesties van omwonenden.

Wethouder Schaap: “Ik ben er trots op dat we vanaf de visie tot aan het definitieve ontwerp alles samen met de bewoners en toekomstige gebruikers bedacht hebben.” Naar verwachting wordt de natuurspeelplek in maart 2021 opgeleverd, de opruimwerkzaamheden zijn inmiddels begonnen.

Centraal Park

Het centrale park loopt vanaf de locatie van de oude beheerderswoning tot aan de oude fietscrossbaan: “Naar ideeën van de bewoners en gebruikers wordt de plek zo ingericht dat iedereen zich welkom voelt. Denk hierbij niet alleen aan spelende kinderen, maar ook aan ouders en verzorgers die meekomen. Of aan (oudere) bewoners die graag een wandeling maken, van de natuur komen genieten, willen vissen of elkaar willen ontmoeten.

In het ontwerp is rekening gehouden met de (voorheen door FCC Barendrecht gebruikte) fietscrossbaan in het gebied. In het definitieve ontwerp is een deel van de baan behouden als fietscrossbaan, andere delen worden opgevuld met speeltoestellen en bankjes/picknicktafels. Gemeente Barendrecht: “We hebben het ontwerp aangevuld met een tweetal uitdagende speeltoestellen. Deze speeltoestellen zijn op geen enkele andere plek in Barendrecht te vinden.

Aparte plek voor honden

In het park blijven hondenbezitters met hun hond van harte welkom, zo stelt de wethouder over het plan: “Er wordt een hondenlosloopgebied aangelegd. De natuurspeelplek wordt door een heuvel en takkenril afgescheiden van het losloopgebied voor honden. Hierdoor kunnen beide groepen op hun eigen manier gebruik maken van het park.

Aanbevelingen Open limonade 2020

Wethouder Schaap: “De kinderen van de Open limonade bijeenkomsten hadden de wens voor een plek waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Door het aanleggen van het centrale park met natuurspeelplek en uitlaatzone wordt aan deze wens voldaan. Het ontwerp voorziet in aantrekkelijke wandelroutes en voldoende zitbanken en picknicksets. Hierdoor wordt de ontmoeting tussen jong en oud gestimuleerd. Iedereen kan van dezelfde plek genieten en met elkaar in contact komen.

Foto’s/ontwerpen via: Gemeente BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »