WinterFeest vrijwilligers bezorgen tassen kerstcadeautjes bij eenzame ouderen en klanten van de Voedselbank

BARENDRECHT – [Foto’s] Vrijwilligers van het WinterFeest hebben vrijdag en zaterdag tweehonderd tasjes gebracht naar mensen die in deze kerstperiode een lichtpuntje kunnen gebruiken.

Normaal vindt rond deze tijd het WinterFeest plaats. Dit jaar kan het feest niet doorgaan, maar de medewerkers van de Stichting Evenementen Dorpskern Oud-Barendrecht (Sedob) hebben voor een alternatief gezorgd. Met steun van de gemeente Barendrecht, bedrijven uit de Oude Dorpskern en kunstenares Bonny Bee werd een tasje gevuld met kleine cadeautjes.

Kerstcadeautjes

In de tas zaten een kerstster, twee boterstolletjes, koekjes, thee, een kerst-mondkapje, een kerstbal, een kaarsje en een bon voor een gratis les bij de harmonievereniging Barendrecht. Elke kerstbal is met de hand beschilderd door Bonny Bee. De kaarsjes zijn gemaakt van kaarsen uit de kaarsenkronen van de Dorpskerk. “Zo verspreiden we het licht van de Dorpskerk door het dorp”, aldus Renée Ranti – Prins, bestuurslid van Sedob.

We brengen u deze tas vol cadeautjes,
Om te laren weten dat we aan u denken,
En dat we samen zijn,
Ook al zien we elkaar nu even niet”, stond in de begeleidende brief.

Eenzame ouderen & Voedselbank

Vrijdag ontvingen de klanten van de Voedselbank een tasje. Zij werden bovendien getrakteerd op poffertjes. “Dat werd erg gewaardeerd”, vertelt Rob Bruin. Hij was die dag de poffertjesbakker.

Op zaterdagmorgen verzamelden de vrijwilligers zich in de Ontmoeting. Verkleed in Dickens-stijl brachten ze tasjes rond bij eenzame ouderen in het centrum. De adressen werden geselecteerd in overleg met enkele instellingen.

Aan het eind van de ochtend kwamen de groepjes bezorgers weer terug in de ontmoeting. “Mensen kregen soms tranen in hun ogen”, vertelt er een. “Ik hoop niet dat dit volgend jaar weer nodig is. Maar als dat zo is, dan doe ik weer mee”, zegt een ander.

De vrijwilligers waren vooral afkomstig van Sedob, Harmonievereniging Barendrecht, de Dorpskerk en Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: WinterFeest / Arco van der Lee, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »