FOTO'S: WinterFeest en Kerstwandeling 2019 in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteren (Zaterdag 14 december 2019) vonden er in het centrum van Barendrecht diverse winter en kerstactiviteiten plaats. Door de weersomstandigheden (harde wind en regen) moesten een aantal activiteiten worden afgelast, verplaatst of uitgesteld. In de Oude Dorpskern vonden alle activiteiten in de Dorpskerk/De Ontmoeting plaats, met o.a. optredens, kinderactiviteiten en er kerst/snuffelmarkt. In de Dorpskerk vonden twee (kerst)concerten plaats.

In het centrum zorgden de winkeliers voor entertainment en live muziek, zo was er af en toe zelfs een plaatselijke sneeuwbui op de Middenbaan. Ook hadden winkeliers kraampjes voor hun winkels geplaatst. De WinterMarkt in de Dorpsstraat/Doormanplein kon i.v.m. de wind niet doorgaan.

Avond

Bij het vallen van de avond danste Funky Feet voor de Barendrechtse watertoren: een dansact met speciale eigen verlichting. Na de show werd het jaaroverzicht in foto’s geprojecteerd op de watertoren. Vanwege de harde wind kreeg de organisatie geen toestemming van de instanties om het (sier)vuurwerk af te steken.

Om 18:00 uur vertrok de eerste groep deelnemers van de kerstwandeling Bethlehem in Barendrecht. Ruim 400 deelnemers hebben de route dit jaar gelopen, zo meldt de organisatie. Tijdens de kerstwandeling door oa de Dorpskern en Paddewei wandelden de deelnemers langs het kerstverhaal. Terug in de Dorpskerk stond de warme chocomelk en iets te eten klaar.
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »