Wenskaartenactie tegen eenzaamheid rondom de feestdagen

BARENDRECHT – Een plan voor de plaatsing van een ‘Kerst-Herinnerings-Wensboom’ op ‘t Vlak kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Het initiatief kwam voor uit ‘Barendrechts Beste’, een wedstrijd van de gemeente Barendrecht om sociale activiteiten onder buurtgenoten te stimuleren.

In plaats van een wensboom hebben de initiatiefnemer nu een wenskaartenactie opgezet tegen eenzaamheid rondom de feestdagen. “Volgend jaar hopen we alsnog een fantastisch kerstfeest te organiseren met een prachtige kerst-herinnerings-wensboom.“, zo stellen de initiatiefnemers.

Wenskaartenactie

Corma Bezemer en Linda Wesdijk-van Beelen namen het initiatief voor de actie: “Met onze Kerst-Herinnerings-Wensboom vielen wij dit jaar in de prijzen. Wij wonnen € 500,- voor de uitvoering van de plannen. Het idee was om een kerstboom te plaatsen bij Maashoek (tegenover winkelcentrum ’t Vlak) en daaromheen allerlei activiteiten voor en met elkaar te organiseren. Alleen: door de maatregelen rondom Corona kunnen wij helaas niet het samenzijn en de gezelligheid bieden die we voor ogen hadden. Omdat we toch graag troost en hoop uitdelen, willen wij dit jaar de wensen die in de boom hadden moeten hangen bij mensen thuis langsbrengen.

Meedoen

Stichting Humanitas heeft een kaart ontworpen voor deze actie, de gratis kaart ligt vanaf morgen (Woensdag 9 december 2020) bij ondernemers in Carnisse Veste (zie hieronder) en ze liggen ook bij ‘Zonnestudio en ID bad’ en Jut en Jul aan de Middenbaan. Er zijn verschillende mogelijkheden om mee te doen aan deze wenskaartenactie met een eigen of opgehaalde kaart:

  • Stuur uiterlijk 17 december één of meerdere kerstkaarten voorzien van een persoonlijke wens naar Stichting KijkopWelzijn, Binnenlandse Baan 30, 2991 EA Barendrecht onder vermelding van ‘kerstwens 2020’, of breng uw kaart(en) langs op dit adres.
  • Lever vóór 17 december uw kerstkaart(en) met persoonlijke wens voor iemand in bij Primera of de info balie van de Albert Heijn in winkelcentrum Carnisse Veste.

Op vrijdag 18 december zullen de kaarten in samenwerking met Stichting Present worden bezorgd bij mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarnaast worden er 5 kaarten uitgekozen die zullen worden uitgelicht op het digitale reclamebord van Theater het Kruispunt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »