Mobiele Camera Unit (MCU) op de Middenbaan

BARENDRECHT – De gemeente en politie zetten de komende tijd twee flex camera’s in op de Middenbaan. Burgemeester van Belzen: “Rond deze tijd wordt normaal gesproken in het kader van het donkere dagen offensief, op verzoek van de politie, de Mobiele Camera-Unit (MCU) ingezet op deze locatie. Gezien de Coronamaatregelen, waaronder het vuurwerkverbod, wordt de huidige MCU nu op overige plaatsen ingezet bij incidenten.

De inzet van de MCU en de 2 sets (flex) camera ‘s worden door de gemeente en politie ingezet ter voorkoming van overlast en criminaliteit en ter bevordering van het veiligheidsgevoel van onze inwoners. De twee flexibel inzetbare camera’s blijven voorlopig tot 4 januari 2021 op de Middenbaan hangen en zijn zichtbaar voor het publiek.

Zie ook: Veiligheidsplannen van college: Cameratoezicht uitbreiden en ongevallenlocaties aanpakken – De gemeente wil geld beschikbaar stellen voor de aanschaf van meer flexibel inzetbare camera’s, die vooral kunnen worden gebruikt op de grens tussen Rotterdam en Barendrecht.

Artikelfoto: De Mobiele Camera Unit (MCU), die dit jaar niet beschikbaar is, stond afgelopen jaren wel op de Middenbaan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »