Laatste rondje van Barendrechtse hulpsinterklaas over de Middenbaan

BARENDRECHT – [Foto’s] Sinterklaas maakte vanmiddag (Zaterdag 28 november 2020) een wandeling over de Middenbaan in Barendrecht. De Sint moet dit jaar vanwege corona natuurlijk veel thuiswerken, maar moet zo nu en dan ook even de benen strekken.

Jong en oud konden zo, ondanks het afgelasten van de officiële intocht, toch nog Sinterklaas in levende lijve zien. De Pieten deelden uiteraard ook snoepgoed uit.

Afscheid

De wandeling over de Middenbaan vanmiddag (Zaterdag 28 november 2020) was ook gelijk het afscheid van deze hulpsinterklaas in Barendrecht. Wim is 23 jaar betrokken geweest bij de organisatie van de Sinterklaasintocht in het centrum van Barendrecht en heeft de Sint de afgelopen 10 jaar geholpen in de rol van hulpsinterklaas. In de jaren daarvoor was hij ook al actief in de rol van (hoofd)piet.

Gezellig

De Sint bij zijn vertrek: “Hier op het dorp in Barendrecht is het gewoon gezellig. Ik heb het graag gedaan en vond het erg leuk. Ik hoop dat de intocht volgend jaar weer doorgaat. Ik doe nu een stapje terug, maar kom volgend jaar weer gewoon zwaaien.

Vanwege de beperkingen door de coronamaatregelen konden niet alle Pieten die hem afgelopen jaren hebben geholpen aanwezig zijn, in plaats daarvan hebben zij via een videoboodschap afscheid genomen van de hulpsinterklaas. Familie en ondernemers van de Middenbaan bedankte de hulpsint eveneens voor zijn jarenlange inzet voor alle kinderen in Barendrecht. Volgend jaar zal een nieuwe hulpsint in Barendrecht welkom worden geheten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »