Blauwalg in Gaatkensplas en Koedoodseplas: Waterschap spoelt plassen door met vers water

BARENDRECHT – In de Gaatkensplas en de Koedoodseplas in Barendrecht zit blauwalg. Daarom spoelen we de plassen zo veel mogelijk door met zoet vers water uit de rivier. Omdat de plassen veel hoekjes en doodlopende stukjes kent, is dit niet overal mogelijk.

Blauwalg is een bacterie die van nature in het water zit. Bij rustig en warm weer groeien de bacteriën en ontstaan drijflagen. Deze drijflagen zijn te herkennen aan de groen/blauwe drijflaag op het water. Deze drijflagen kunnen giftig zijn voor mens en dier.

Niet doen

Laat uw hond niet zwemmen of drinken uit dit water. Een hond kan ziek worden, als hij water met blauwalg binnen krijgt. Gebruik het water uit de plassen niet om uw tuin te beregenen. De plassen zijn sowieso geen zwemwater.

Wilt u wel zwemmen in natuurwater. Doe dit dan op één van de officiële zwemwaterlocaties. Daar wordt het water gecontroleerd. Check altijd de kwaliteit via zwemwater.nl of download de zwemwater App. Blauwalg kan echter ieder moment optreden. Zeker met dit warme weer. Kijk dus ook zelf goed naar het water, voordat u gaat zwemmen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »