Koeien uitgezet in nieuw gebied in de Zuidpolder, schapen volgen later

BARENDRECHT – Het nieuwste deel van de Zuidpolder is sinds vandaag (Woensdag 22 juli 2020) bewoond door 4 koeien van De Kleine Duiker. De dieren zijn vanochtend (Woensdag 22 juli 2020) losgelaten in het nieuwste, meest oostelijke deel, van het natuur en recreatiegebied de Zuidpolder in Barendrecht (tussen de Ziedewijdsedijk en de gasinstallaties).

Vandaag zijn de 4 eerste koeien vanaf De Kleine Duiker naar het nieuwe gebied verhuisd, later volgen nog meer dieren. Klaphekjes, wildroosters en de omliggende sloot zorgen ervoor dat de dieren op hun eigen stuk grond blijven. Iedereen kan vrij door het gebied wandelen en zo (op gepaste afstand) langs de koeien lopen. Honden zijn echter niet toegestaan in dat gebied, ook is het niet de bedoeling om de koeien te voeren.

Koeien en schapen

Op een later moment zullen naast deze koeien ook schapen in het gebied worden geplaatst. Er is nu gekozen voor 4 koeien om ze eerst aan het gebied te laten wennen en dat recreanten ook weten dat er nu dieren lopen. Hoewel de koeien flinke dieren zijn, is het soms nog lastig om ze tussen het hoge gras te zien lopen (of liggen). In tweetallen werden de koeien vanochtend (Woensdag 22 juli 2020) verhuisd vanaf De Kleine Duiker naar het gebied. Het viertal ging vervolgens samen op onderzoek uit om hun nieuwe gebied te ontdekken.

De Kleine Duiker:  “Het landschap geeft hen alles wat zij nodig hebben om gezond te blijven. Door inzet van koeien en schapen wordt de natuurlijke vegetatie gestimuleerd. Zeldzame planten kunnen op den duur weer ruimte krijgen evenals diverse diersoorten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »