Kempenaar (via Google Streetview)

BARENDRECHT – Patrimonium Barendrecht stelt 23 tweekamerappartementen in de complexen van de Tjalk en Kempenaar (Buitenoord) ter beschikking voor Barendrechtse jongvolwassenen. Dit zijn er 6 meer dan eerder toegezegd aan de gemeente Barendrecht.

Jongeren in de leeftijdscategorie tot 23 jaar komen in aanmerking voor deze bovenwoningen. De woningen hebben een maximale huurprijs van €432,51 waardoor huurders huursubsidie kunnen aanvragen. De woningen worden z.s.m. gelabeld. Dit betekent dat wanneer de woningen vrijkomen deze worden toegewezen aan de doelgroep tot 23 jaar. De huidige bewoners kunnen er nog blijven wonen.

Eén a twee woningen per jaar

In verband met het verloop in de verhuur van woningen door Patrimonium is de verwachting dat jaarlijks 1 tot 2 woningen vrijkomen voor jongeren in deze complexen. Wethouder Arnoud Proos is blij met dit gebaar van de woningcorporatie: ‘Bouwen is de laatste jaren heel duur geworden. Bestaande woningen omvormen tot jongerenwoningen is een mooi alternatief’.

Woonbijeenkomst voor jonge Barendrechters

De gemeente wil meer aandacht geven aan betaalbare woningbouw voor jonge Barendrechters en wil hiervoor ook graag meer inzicht in de knelpunten en woonwensen van jongeren. Jongeren tussen de 18 en 27 jaar die het lastig vinden een betaalbare woning te vinden in Barendrecht, kunnen hierover op woensdag 15 juli (19.00 uur tot 21.30 uur in het gemeentehuis) met de gemeente in gesprek. Ook kunnen jongeren hier meedenken over de toekomstige woningbouw in het Stationsgebied. Meer informatie en aanmelden via de website van de gemeente Barendrecht.

Artikelfoto: Kempenaar (via Google Streetview)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »