Helling gemeentehuisplein - Middenbaan minder steil gemaakt en plantenbak voor terugkeer Wimpels kunstwerk

BARENDRECHT – Afgelopen week is begonnen met het aanpassen van de helling vanaf het gemeentehuisplein naar de Middenbaan. De helling voor de deur van Het Kruispunt krijgt een extra plantenbak en wordt minder steil. In de plantenbak onderaan de helling is eveneens ruimte voor het terugplaatsen van de (gerestaureerde) Wimpels kunstwerken, die werden weggehaald aan het begin van de werkzaamheden aan het plein.

De aanpassing is onderdeel van een breder pakket met aanpassingen. Zo worden er ter hoogte van Het Kruispunt ook ‘Centrum Barendrecht’ vlaggen (banieren) langs de weg geplaatst.

Parkeerplaatsen voor invaliden

Wethouder Bults: “Nieuwe invalidenparkeerplaatsen worden ingepast op het parkeerterrein, op de hoek met de Binnenlandse Baan. Overigens blijft het wel mogelijk om invaliden met de auto af te zetten bij de entree van Het Kruispunt.” Het creëren van invalidenparkeerplaatsen bovenaan de helling bleek niet mogelijk, o.a. omdat er een doorgang moet blijven voor de hulpdiensten.

Bults: “De invalideparkeerplaatsen naast de Hema worden verplaatst naar het parkeergebied van de Binnenlandse Baan. Van 3 parkeerplaatsen worden 2 invalidenparkeerplaatsen gemaakt. Hierdoor is er meer in- en uitstapruimte. De route van deze parkeerplaatsen naar de opgang van de Middenbaan is vanuit deze plek korter. Op het parkeerterrein, voor Binnenlandse Baan 6, blijven de 2 invalidenparkeerplaatsen ook aanwezig

Artikelfoto: Werkzaamheden aan de helling, links bovenin: Impressie van de teruggeplaatste Wimpels kunstwerken in de plantenbak.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »