FOTO'S: Sfeerverslag Koningsdag 2018 activiteiten en kermis in het centrum van Barendrecht

BARENDRECHT – D overheid heeft afgelopen week alle evenementen en bijeenkomsten verboden tot 1 juni 2020. De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) moet hiermee worden beperkt. Door dit besluit komen per direct een aantal grote (jaarlijkse) activiteiten in Barendrecht te vervallen.

Zo heeft de gemeente inmiddels bevestigd dat er dit jaar geen kermis zal worden georganiseerd. De kermis wordt dus ook niet verplaatst naar een andere datum.

Afgelastingen

Door het verbod op evenementen tot 1 juni is het organiseren van de activiteiten op Koningsdag ook niet mogelijk. Op de markt en feesten in horecagelegenheden kwamen ieder jaar duizenden inwoners af.

De Stichting Barendrecht Viert Vrijheid heeft alle activiteiten inmiddels ook definitief afgelast. Voorzitter Alfred Kool: “Alle activiteiten die rond de viering van 75 jaar bevrijding in Barendrecht in de steigers staan, zijn voorlopig van de baan. Zodra het Nationaal Comité 4 en 5 mei een besluit heeft genomen over een nieuwe datum of periode, zal het bestuur van de Stichting Barendrecht Viert Vrijheid samen met alle organisatoren en de gemeente een nieuwe planning opstellen. Het niet doorgaan van het mooie en breed opgezette programma is natuurlijk een teleurstelling voor alle betrokken organisaties. Maar de zorg om het coronavirus en de ingrijpende consequenties voor de samenleving overheersen nu het dagelijks leven.

De (nieuwe) organisatie van de jaarlijkse Hemelvaart Motorrit (21 mei) in Barendrecht heeft deelnemers inmiddels medegedeeld dat de rit dit jaar niet door zal gaan. De volgende editie staat nu gepland voor volgend jaar.

De Roparun Doorkomst (1 juni) in Barendrecht is komen te vervallen doordat de volledige Roparun dit jaar is afgelast.

Evenementen

Van een aantal evenementen is momenteel nog niet duidelijk of ze door kunnen gaan. De maatregelen van de overheid gelden tot op heden voor evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni 2020.

In de maanden juni en juli worden doorgaans een flink aantal drukbezochte evenementen georganiseerd in Barendrecht, waaronder Picknick in ‘t Park (Buitenoord), het nieuwe Lekker & Live (Zuidpolder), Wielerronde van Barendrecht, Avondvierdaagse, ZomerFeest Barendrecht (Oude Dorpskern), Kiwanis Kinderfeest (Kleine Duiker), de kunstmarkt, Veteranendag, de kofferbakverkoop bij De Kleine Duiker en de Truckrun. Deze evenementen werden de afgelopen jaren in juni/juli georganiseerd. Op dit moment is dus nog niet duidelijk of deze door kunnen gaan. Updates volgen t.z.t.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »