Vereerbesluit: Maximaal 30 km/u op vernieuwde Schaatsbaan

BARENDRECHT – De gemeente heeft, zoals eerder aangekondigd, een verkeersbesluit gepubliceerd waardoor de maximum snelheid op de Schaatsbaan wordt verlaagd van 50 naar 30 km/u. Met de maatregel wil het college van B&W de verkeersveiligheid op de weg verbeteren (“beschermen van weggebruikers en passagiers“).

De Schaatsbaan is de afgelopen maanden vernieuwd: in plaats van een fietspad aan beide zijden van de weg is er nu ten noorden van de weg één fietspad voor beide richtingen. Het fietspad is onderdeel van de snelfietsroute F15.

Verkeersbesluit

Uit het besluit: “De Schaatsbaan krijgt een maximumsnelheid van 30 km/uur. Dit sluit aan op de straten die er op uitkomen, te weten de Dorpsstraat, Vlietweg, Windhalm, Zilverschoon, Pinksterbloem en Hoefslag. Daarmee worden de borden 30 km/uur en het zonebord 30 km/uur, evenals de borden einde 30 km/uur en einde 30 km/uur-zone uit de zijstraten verwijderd en alleen geplaatst op de entree van de Schaatsbaan op het kruispunt met de Eerste en Tweede Barendrechtseweg en de Binnenlandse Baan.

Tegen het verkeersbesluit kan nog 5 weken bezwaar worden gemaakt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »