Schaatsbaan moet 30km/u zone worden met klinkers, fietspad gaat naar één zijde van de weg

BARENDRECHT – De gemeente werkt momenteel aan een tweetal aanpassingen aan de Schaatsbaan: de autoweg moet een 30 km/u zone worden en het fietspad voor beide rijrichtingen moet aan één zijde van de autoweg komen. Om van de autoweg een 30km/u zone te maken moet het asfalt worden vervangen door klinkers.

De kosten voor de wijzigingen zijn niet eerder opgenomen in het project van de ‘snelfietsroute’. In totaal moeten de hieronder beschreven wijzigingen €520.000 gaan kosten, dit is inclusief de sanering van het vervuilde asfalt.

Fietspad

De aanpassing van het fietspad moet ervoor zorgen dat een extra oversteek bij de stoplichten aan de 1e Barendrechtseweg, zoals nu het geval is, weer overbodig wordt. Sinds de verbouwing van het gemeentehuisplein liggen beide fietsrichtingen aan de noordkant van de weg: “Om de kwaliteit van de snelfietsroute te garanderen wordt het tweerichting fietspad over de Schaatsbaan doorgezet.

30 km/u over klinkers

De voorgestelde snelheidsbeperking is een wens van de omwonenden, zo stelt de wethouder. Eerder is al besloten: “Bij de herinrichting wordt de snelheid van 50 km terug gebracht naar 30 km. Bij een 30 km inrichting is het noodzakelijk om het asfalt te vervangen door klinkerbestrating” Het asfalt zal daarom op termijn worden vervangen door klinkers. Er zullen ook nieuwe snelheidsremmende maatregelen worden aangebracht in de nieuwe situatie.

Een deel van het asfalt blijkt wel vervuild en zal daarom eerst moeten worden gesaneerd.

Om geen extra oversteek te hoeven maken reden fietsers al lange tijd regelmatig over het voetpad voor Heuvelsteyn. Dit heeft de gemeente recent ‘officieel verboden’ gemaakt door een tweede bord te plaatsen:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »