Tram botst tegen bestelbus op de Avenue Carré, tramverkeer in Carnisselande enkele uren stilgelegd

BARENDRECHT – Het college heeft de intentie uitgesproken om de (tram)kruispunten aan de Avenue Carré en Avenue Carnisse veiliger te maken. Op de kruisingen vonden het afgelopen jaar in ieder geval twee aanrijdingen met een tram plaats.

Politieke partij Echt voor Barendrecht deed navraag bij het college over (oa) of de RET de groenhagen langs de trambaan wel netjes onderhoud in relatie tot de verkeersveiligheid. Het college geeft aan dat dit onderhoud in orde is, maar ziet wel andere, grotere, problemen: “Met name de hagen worden strikt op juiste hoogte gehouden. Ons inziens speelt er een ander probleem.

Volgend jaar een ontwerp

Het college schrijft: “De kruisingen aan de Avenue Carré en Avenue Carnisse zijn complex vanwege de diversiteit van verkeersstromen die elkaar kruisen: trams, (vracht)auto’s, scooters, fietsers, voetgangers. Daarom hebben we de intentie uitgesproken om volgend jaar een ontwerp uit te werken voor de gehele Avenue Carnisse om de oversteken veiliger te maken. We gaan dan voornamelijk op zoek naar mogelijkheden om de kruispunten eenvoudiger en overzichtelijker te maken.

Tegelijkertijd stelt het college dat er nog geen budget beschikbaar is en dat besluitvorming (door de gemeenteraad) nog zal moeten plaatsvinden.

Extra haaientanden op fietspad

Het college heeft wel gesproken over hoe de situatie veiliger en duidelijker kan worden gemaakt voor fietsers. Op advies van de fietsersbond worden er haaientanden op de fietspaden geplaatst: “Afgesproken is om op de kruisende fietspaden haaientanden aan te brengen ter plaatse waar fietsers voorrang moeten verlenen aan kruisend verkeer. Dit doen we om de bestaande verkeersregels te verduidelijken. De voorrangsregelingen veranderen daardoor niet.

Grotere aanpassingen zal de gemeente op dit moment nog niet uitvoeren omdat het budget hiervoor ontbreekt.

Artikelfoto ingezonden door: P. van Wijk (mei, 2019)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »