Tram botst tegen bestelbus op de Avenue Carré, tramverkeer in Carnisselande enkele uren stilgelegd

BARENDRECHT – [Foto’s] Rond half zes vanmiddag (Zondag 5 mei 2019) is een tram tegen een bestelbusje gebotst op de Avenue Carré. De tram kwam vanuit Rotterdam vanaf het tramviaduct toen deze bij de kruising met de Vossenburg tegen de bestelbus botste. De auto kwam door de klap enkele meters verderop tot stilstand, met de wielen in het gras ‘gegraven’.

In ieder geval één inzittende van de bestelbus raakte gewond. De man had een flinke wond aan zijn hoofd en is hieraan behandeld door het ambulancepersoneel, hij hoefde niet mee in de ambulance. Voor zover bekend raakte er geen tramreizigers gewond bij de aanrijding.

Schade

Een berger is ter plaatse gekomen om het zwaar beschadigde voertuig af te voeren. Een medewerker van de RET heeft de schade op locatie opgenomen en waar mogelijk kleine (tijdelijke) herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Zo is de paal met waarschuwingslichten weer rechtgezet, het wegdek schoongemaakt en de trambaan vrij gemaakt van rommel en stukken gras.

Tramverkeer

Tussen half zes en kwart voor acht ‘s avonds is het tramverkeer in Carnisselande ontregeld geweest. Tussen 17:30 en 19:15 reden er helemaal geen trams in Carnisselande. Pas rond kwart voor acht reden de trams weer volgens de dienstregeling.

Artikelfoto ingezonden door: P. van Wijk
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »