Eerste zonnepanelen voor huurders van Patrimonium officieel in gebruik genomen

BARENDRECHT – [Foto’s] In Smitshoek heeft Wocozon de afgelopen periode de eerste zonnepanelen bij huurders van Patrimonium Barendrecht geplaatst. Huurders van woningen ‘huren’ als ze dat zelf willen ook de panelen, daardoor betalen ze €1,- per paneel per maand.

Zo’n 90 procent van de huurders kozen ervoor zonnepanelen te laten plaatsen: “Hiermee besparen zij gemiddeld €25 per maand op hun energienota!“, aldus Patrimonium.

Zonnepanelen

Patrimonium viert dit startmoment vandaag (Zaterdag 12 oktober 2019) tijdens de ‘Dag van het huren’. Aan de Wagenmakerij werd vanochtend (Zaterdag 12 oktober 2019) de officiële starthandeling verricht door wethouder Tanja de Jonge. Buurtbewoners waren uitgenodigd om dit moment samen te komen vieren onder het genot van een hapje en drankje. Na de officiële openingshandeling was er taart voor de bewoners.

Trots op huren

Op 12 oktober vindt de Dag van het huren plaats. Het motto van deze dag is #TrotsOpHuren. Woningcorporaties in het hele land doen mee en laten zien waarmee ze mee bezig zijn en waar ze trots op zijn. Patrimonium Barendrecht doet ook mee, samen met de Bewonersraad en Wocozon: “We laten zien hoe wij bijdragen aan de verduurzaming van Barendrecht. En daar zijn we trots op!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »