Regenboogvlag gehesen op het gemeentehuis bij start van Coming Out Dag: "Veilig en geaccepteerd voelen"

BARENDRECHT – [Foto’s] Het college van B&W heeft vanochtend (Vrijdag 11 oktober 2019) een ‘Coming-Outdag’-onbijt gehouden met een groep vertegenwoordigers van de LHBT community uit Barendrecht. Burgemeester en wethouders gingen met hen in gesprek. Tijdens deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (lgbt) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

Burgemeester Jan van Belzen: “Iedereen moet zichzelf kunnen zijn in Barendrecht. Ik wil dat mensen zich in onze gemeente veilig en geaccepteerd voelen, ongeacht hun geaardheid. Of dat nou buiten op straat is, op school of op sportverenigingen. Ik wil mensen verbinden. De regenboogvlag symboliseert dat.” Aan de Bethelkerk wappert vandaag (Vrijdag 11 oktober 2019) eveneens de regenboogvlag, want iedereen is welkom in de kerk: “God houdt van iedereen!”, aldus de kerk.

Hijsen van de vlag

Na het ontbijt is in het bijzijn van alle gasten en het college de regenboogvlag gehesen op het gemeentehuis.  Het daadwerkelijk gezamenlijk hijsen van de regenboogvlag ging echter niet door. De gemeente had aangekondigd dat het college van B&W vanochtend (Vrijdag 11 oktober 2019) de vlag zou hijsen, maar verdeeldheid hierover binnen de aanwezige leden van het college leidde in eerste instantie tot (instructies voor) een groepsfoto in het gemeentehuis zónder dat de vlag hierbij in beeld mocht komen. Uiteindelijk is bij navraag door BarendrechtNU alsnog een groep gasten en wethouders buiten mét vlag op de foto gegaan.

De regenboogvlag wordt sinds 2015 op Comingout dag gehesen in Barendrecht en is inmiddels opgenomen in het vlagprotocol: De vlag wordt daardoor standaard ieder jaar op deze dag (11 oktober) gehesen.

Update 11:11 uur: Een woordvoerder van de gemeente laat aan BarendrechtNU weten dat er inderdaad instructies voor het maken van de foto waren, maar dat de vlag wel namens het college is gehesen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »