Bethelkerk, Barendrecht

BARENDRECHT – De Bethelkerk in Barendrecht, onderdeel van de landelijke Protestantse Kerk in Nederland, heeft zich uitgesproken tegen de Nashville verklaring. De kerk geeft aan een ‘open en gastvrije gemeente’ te willen zijn, waar iedereen welkom is.

De kerk heeft daarnaast besloten om op nationale ‘Coming-out dag’ (11 oktober) de regenboogvlag te hijsen op de Bethelkerk.

Zie ook: Regenboogvlag op gemeentehuis Barendrecht; “Ik ben burgemeester voor iedereen. Ik zou de Nashville Verklaring nooit ondertekenen”

Bethelkerk

De volledige verklaring van de Behthelkerk in Barendrecht:


Iedereen welkom in de Bethelkerk!

Afgelopen week was er veel te doen rondom de Nashville-verklaring. Als gemeente rondom de Bethelkerk, onderdeel van de landelijke Protestantse Kerk in Nederland, nemen wij afstand van deze onbarmhartige verklaring die mensen uitsluit en beschadigt. Wij weerspreken met overtuiging het standpunt van de verklaring dat de seksualiteit tussen één man en één vrouw de enig juiste zou zijn. Homo’s en lesbiennes, transgenders en andersgeaarden worden door deze verklaring zonder respect voor wie zij zijn, afgekeurd en buitengesloten. Wij willen rondom de Bethelkerk graag een open en gastvrije gemeente zijn die leeft in het spoor van Gods liefde. Of je nu alleengaand bent, getrouwd, rijk, gescheiden, weduwe of weduwnaar, homoseksueel, transgender, modaal verdienend, straatarm, vegetarisch, boomknuffelaar, verward, junkfoodliefhebber, verslaafd, of aan het afkicken, te hard werkt, niet kan spellen, tatoeages draagt, piercings hebt, alleen maar meekomt omdat je ouders dat willen, of omdat je vrouw dat wilt, of je man, of wie dan ook, of als je geen liefhebber bent van georganiseerde religie (daar zijn we zelf ook niet altijd liefhebber van): Welkom! We hebben net als veel andere kerken een regenboogvlag besteld en deze zal voortaan op 11 oktober, coming-out dag, worden uitgestoken. GOD HOUDT VAN IEDEREEN!!!
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »