Sept 2019 - juli 2020: Aanleg van snelfietsroute over de Voordijk van start

BARENDRECHT – De werkzaamheden voor het aanleggen van de ‘snelfietsroute F15’ over de Voordijk gaan deze maand van start. Het vernieuwen van de gehele Voordijk begint deze maand op de kruising van de Voordijk/Dorpsstraat met de Talmaweg.

Uiteindelijk moet in juli 2020 de gehele Voordijk zijn aangepast (o.a. aanpassen van kruispunten en parkeerplaatsen). De snelfietsroute zelf moet echter in november van dit jaar al af zijn. Bekijk hier de eerder gepresenteerde plannen voor de volledige herinrichting van de Voordijk.

Wat is een snelfietsroute?

Snelfietsroutes zijn brede fietspaden die zorgen voor een betere bereikbaarheid van woon-werklocaties. De fietser heeft zoveel mogelijk voorrang, de fietspaden hebben vooral flauwe bochten, goede verlichting en een goede aansluiting met OV-punten. Dit moet als alternatief dienen voor de auto.

De snelfietsroute F15 IJsselmonde verbindt straks Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk en Rotterdam met elkaar. Twee routes van elk ongeveer 18 kilometer lang, die op verschillende plekken met elkaar verbonden zijn.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »