Voordijk wordt 3.5 km lange fietsstraat en toch geen proef met openstelling bussluis Carnisseweg

BARENDRECHT – [Foto’s] De gemeente is voornemens om van de zomer te beginnen met de aanleg van de ‘fietsstraat’ op de Voordijk. De gehele 3.5 kilometer lange Voordijk zal worden opgeknapt en een fietsstraat worden: fietsers bepalen hier de snelheid en automobilisten mogen niet harder dan 30km/u. Het fietspad (‘F15’) is onderdeel van een netwerk van snelfietsroutes door de regio.

Op plekken waar (aaneengesloten rijen) woningen langs de dijk staan zal tevens voor een strook worden gezorgd (oranje tegels) waar voetgangers kunnen lopen. Op deze zelfde strook moeten ook auto’s parkeren. Ter hoogte van Peter Terlouw (schets) wordt de in/uitrit naar de Voordijk verbeterd door een aparte inrit voor automobilisten en fietsers te maken.

Jaar lang werkzaamheden

Voor omwonenden en geïnteresseerden werd afgelopen woensdag een informatieavond gehouden in het gemeentehuis. Naast informatie over de huidige plannen konden hier ook tips en suggesties voor verbeteringen worden doorgegeven aan de gemeente. Het plan is om van de zomer te beginnen met de werkzaamheden aan de kant van de Dorpsstraat (thv de Talmaweg) en rond de zomer 2020 klaar te zijn aan de kant van Smitshoek. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd.

Toch geen openstelling bussluis Carnisseweg

De aangekondigde plannen voor een proefopenstelling van de bussluis aan de Carnisseweg zijn alweer volledig van tafel geveegd, zo liet wethouder Luijendijk (verkeer) afgelopen woensdag weten. De communicatie hierover door de gemeente had eigenlijk niet plaats moeten vinden, omdat dit plan niet valt te combineren met het plan om fietsers veiliger over de Voordijk te laten fietsen.

Wat is een Snelfietsroute?

Snelfietsroutes zijn regionale fietsverbindingen over langere afstanden (15 tot 20 kilometer) die met name woon-, werk- en onderwijslocaties met elkaar verbinden. Bij een snelfietsroute wordt gestreefd naar optimaal comfort en veiligheid, waarbij de fietser zoveel mogelijk ongehinderd kan doorrijden. Dit wordt bereikt door bestaande fietsverbindingen te optimaliseren en waar nodig ontbrekende schakels in te vullen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »