Eerste rit van Buurtbus tussen Carnisselande en Station Barendrecht

BARENDRECHT – Vanochtend (Maandag 2 september 2019) om 8:25 uur vertrok de eerste rit van de nieuwe Buurtbus voor lijn 603 en 604 in Barendrecht. De Buurtbus gaat Carnisselande met Station Barendrecht verbinden en maakt daarna een extra rondje door de wijk Ter Leede.

De officiële start werd vanochtend (Maandag 2 september 2019) verricht door wethouder Peter Luijendijk en de initiatiefnemer van de Buurtbus, Carsten Visser. Het project had medio 2018 al van start moeten gaan, maar door vertraging bij de levering van de Buurtbussen bleek die periode niet haalbaar.

Dienstregeling en route

De bus wordt gereden door vrijwilligers, maar is opgenomen in de reguliere dienstregeling van de RET. Bij de haltes met digitale reisinformatieborden wordt de Buurtbus ook aangekondigd. De buurtbus rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 7:55 en 17:25 uur. In het weekend rijdt de bus (vooralsnog) niet.

Door werkzaamheden aan de Schaatsbaan heeft de nieuwe buslijn wel direct met een omleiding te maken: De buurtbus rijdt via een aangepaste route via de Boerhaavelaan.

De gemeente stelt het eerste jaar €25.000 beschikbaar voor de buurtbus, voor het 2e en 3e jaar is dit €9.000. Het project krijgt daarnaast subsidie via de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De gemeente gaat het project over 2 jaar evalueren, o.a. op basis van het aantal passagiers.

Bekijk hier een afbeelding van de route van Buurtbus 603 en 604, of bekijk hieronder de dienstregeling:

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »