Buurtbus tussen Carnisselande en Barendrecht Centrum gaat vanaf maandag 2 september rijden

BARENDRECHT – In september van dit jaar moet Buurtbus 603/604 gaan rijden tussen Carnisselande en Barendrecht Station. Een extra lus langs een deel van de zuidrand van Barendrecht verbindt ook de wijk Ter Leede met het station.

De Buurtbus (foto, links onderin) wordt bestuurd door vrijwilligers. In totaal zijn er zo’n 20 chauffeurs nodig, op dit moment hebben 14 vrijwilligers zich al aangemeld.

Buurtbus vrijwilligers

Initiatiefnemer Carsten Visser: “Van de vrijwilliger wordt verwacht één dienst per week beschikbaar te zijn om de buurtbus door Barendrecht te rijden. Een dienst duurt ongeveer 5 uur, er komen 2 diensten per dag.” De bus gaat een uurdienst rijden en zal naar verwachting doordeweeks (maandag t/m vrijdag) tussen 7:30 en 17:30 uur gaan rijden (ritje duurt 20 minuten). Vooralsnog gaat de buurtbus niet in het weekend rijden.

Vrijwilligers moeten minimaal 21 en maximaal 76 jaar zijn en een rijbewijs B bezitten. Carsten: “En uiteraard wat stratenkennis en een dosis humor zijn voldoende om op de bus te komen rijden.” Het vrijwilligersrooster wordt per maand gemaakt en is flexibel ingericht: “Wij houden rekening met de voorkeurswens en beschikbaarheid van de vrijwilliger. Wil je een vaste dienst rijden dan kan dat ook.  Chauffeurs kunnen onderling ook ruilen als dat beter uit komt. Geen enkel probleem. Aanmelden als vrijwilliger kan per e-mail via busbarendrecht@outlook.com.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »