Buurtbus Barendrecht gaat Carnisselande met centrum en station verbinden vanaf medio 2018

BARENDRECHT – Buurtbus 603, de buslijn die Carnisselande en station Barendrecht met elkaar moet verbinden, had al moeten rijden, maar door een conflict tussen de leverancier van de bus en de Duitse RDW kan de bus nog niet de weg op. Dit stelt wethouder Luijendijk in een brief aan de gemeenteraad naar aanleiding van vragen door Echt voor Barendrecht.

Het conflict tussen de KBA (Duitse RDW) en Daimler (leverancier van de bus) zorgt ervoor dat op dit moment nog volkomen onduidelijk is wanneer de buslijn van start kan gaan. De bussen staan al in Nederland, maar mogen nog niet worden geleverd aan de RET.

Vrijwilligers

De buslijn zal mogelijk worden gemaakt dankzij de inzet van vrijwilligers die de bus gaan rijden. Dit gebeurt door buurtbusvereniging OV Direct Consultancy in samenwerking met de RET. Er zijn inmiddels voldoende vrijwilligers om de buurtbus te kunnen laten rijden, ondanks de vertraging zijn er nog geen vrijwilligers afgehaakt, zo stelt de wethouder: “Niettemin houden we hierover de vinger aan de pols. De vereniging gaat de vrijwilligers op de hoogte brengen van de vertraging.

De initiatiefnemer van het Buurtbus project is al sinds januari 2018 niet meer bereikbaar geweest voor BarendrechtNU; we komen graag weer in contact.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »