Buurtbus in Barendrecht: Vrijwilligers nodig om Carnisselande te verbinden met NS station

BARENDRECHT – De afgelopen jaren is door de RET bezuinigd op het openbaar vervoer in Barendrecht. In bepaalde wijken is het openbaar vervoer verslechterd. Met name de voor Barendrecht belangrijke verbinding tussen het NS station en de diverse wijken van Barendrecht (o.a. Carnisselande) wordt door de inwoners gemist.

Een RET buurtbus die een goede dienstregeling onderhoudt tussen het NS station en de diverse wijken, dat is wat initiatiefnemer Carsten Visser voor ogen heeft. Samen met de gemeente Barendrecht heeft hij zich verdiept in de mogelijkheden om een buurtbus in het leven te roepen. De concept buurtbusroute is uitgestippeld, de dienstregeling hiervoor ligt klaar en de begroting om de bus te kunnen laten rijden is in kaart gebracht.

Vrijwilligers

Waar het nu op aankomt is een flink aantal vrijwilligers dat bereid is om achter het stuur van de buurtbus te kruipen en voor enkele uren per week door de wijken van Barendrecht te rijden. Carsten doet dan ook een oproep aan de inwoners van Barendrecht om zich als vrijwillig chauffeur aan te melden. Iedereen van 18 tot 80 jaar met geldig rijbewijs B, stratenkennis van Barendrecht en een gezonde dosis humor mag zich aanmelden!

Aanmelden als vrijwilliger of voor nadere informatie kan via het e-mailadres: busbarendrecht [@] outlook.com

Artikelfoto: Montage van foto’s: RET Buurtbus en bushaltes bij station BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »