Bekende Nederlanders bij 9e editie Sportcafé Barendrecht

BARENDRECHT – Bij de 9e editie van het sportcafé was er een mooi vol programma met interessante gasten en mooie inhoudelijke onderwerpen. Zowel Jos Vis als Jeroen Nagtegaal presenteerden deze avond en hadden de uitdaging deze avond met een vol programma in goede banen te leiden.

Allereerst was er traditioneel een interview met de wethouder over onder andere de sportnota maar ook over de mogelijke ijsbaan bij TVBarendrecht. Nadat gastheer Fietscrossclub Barendrecht vol trots had verteld over de nieuwe BMX locatie, was er een interview met hoofdgast Laura Smulders. Laura is 3-voudig Europees kampioen, 2-voudig Wereldkampioen en heeft een olympische medaille. Trots vertelde Laura hoe ze dit heeft bereikt. De zaal, gevuld met 50 bestuurders van bijna alle Barendrechtse sportverenigingen, kregen haar medailles in de handen. Ook had Laura haar regenboogtrui en BMXfiets meegenomen.

Hierna kwam Leon Vlemmings aan het woord. Hij is momenteel algemeen directeur bij betaald voetbal organisatie Helmond Sport en tevens onder andere oud Feyenoord trainer. Hij vertelde vol passie over zijn unieke project. Het project om de komende jaren te bouwen aan een nieuw stadion en hoe hij hierin de mensen maatschappelijke organisaties een rol geeft.

Na de pauze werd de prijs uitgereikt voor de meest bewuste kantine door Lili Genee in samenwerking met Leon van der Wilk. Bij de 6e editie van het sportcafe is dit Vullen of Voeden project opgestart en inmiddels zijn er diverse bewuste sportkantines in Barendrecht. De blender, gesponsord door Reddy Keukens, werd gewonnen door CAV Energie. Eveneens kregen ze een cheque van 1.000 euro en mogen ze bij Voetbal Inside langs komen

Vervolgens gingen de sportbestuurders met elkaar in overleg in 3 workshops, sportmarketing, subsidiebeleid en gehandicapten sport. Hierin speelden de buurtsportcoaches een faciliterende rol. Nadat men een half uur kennis had gedeeld was het tijd voor de quiz. De sportcafe wisseltrofee werd gewonnen door de Nederlands kampioen tennis Chayenne van Ewijck. Zij was de vorige editie aan het woord en nu speciale gast tijdens deze editie.

Na afloop werd er nog tot in de late uurtjes genetwerkt door de bestuurders. Dit gebeurde met de door Makro gesponsorde hapjes en drankjes. De organisatie, wederom in handen van Rowan Huijgen en Leon van der Wilk, kijkt zeer tevreden terug op deze avond. Ook gaf ze aan vooruit te kijken naar een mooie 10e jubileum editie.

Artikelfoto, fotografie: Paul van den BroekBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »