Conceptueel plan voor 6 nieuwbouwwoningen op voormalige locatie sporthal Vitaal

BARENDRECHT – Wethouder Luijendijk heeft bekend gemaakt dat op de voormalige locatie van Sporthal Vitaal aan de Kruidentuin woningen zullen worden gebouwd. Het plan omvat 6 (grondgebonden) woningen. De schetsen (foto) zijn nog niet definitief, wethouder Luijendijk: “Het is belangrijk om te benoemen dat het hier gaat om schetsontwerp welke nog verder moet worden uitgewerkt

De sporthal werd in de zomer van 2017 gesloopt. Het terrein ligt tegenover de MFA Kruidentuin aan de gelijknamige straat.

Nieuwbouw

De locatie grenst aan de noordzijde aan de Rozemarijnsingel. De bestaande bebouwing aan deze singel is kleinschalig. Met de ontwikkeling van de locatie willen we aansluiting vinden op deze kleinschaligheid. (…) De woningen worden geschakeld en vormen een lint aan de waterkant. Op de begane grond zijn de woningen met elkaar verbonden. De begane grond is open en transparant. Vanuit de begane grond reizen de verdiepingen omhoog. Opgetrokken uit baksteen staan zij als “statige sculpturen” in de plint“, aldus de ontwikkelaar.

Ten zuiden van de woningen zal het bestaande parkeerterrein worden uitgebreid. “Hierbij wordt rekening gehouden met de nieuwe woningen en de nog benodigde parkeerplaatsen voor de MFA Kruidentuin” De wethouder verwacht begin 2019 een overeenkomst te sluiten met de ontwikkelaar en dat de bouw in het derde of vierde kwartaal van 2019 van start kan gaan.

Artikelfoto, toelichting: “De 3D beelden zijn in een eerder stadium vervaardigd en geven het beoogde concept op de locatie weer. Een en ander zal nader in overleg met welstand verder uitgewerkt en vormgegeven dienen te worden”, aldus ontwikkelaar FRaa-i.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »