Oplevering nieuwbouwappartementen centrum: Oude postkantoor locatie omgedoopt tot 'Maashoek'

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Dinsdag 9 oktober 2018) werden de 40 nieuwbouwappartementen aan de Maasstraat/Binnenlandse Baan feestelijk opgeleverd aan de bewoners, in het bijzijn van de direct omwonenden en belangstellenden. Wethouder Arnoud Proos en Peter Manders (directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht) verwelkomden de nieuwe bewoners.

Ook werd de nieuwe naam van het gebouw onthuld: Maashoek, bedacht door de bewoner meneer Pol. Meneer en mevrouw Pol mochten dan ook samen met de wethouder de nieuwe naam onthullen op de gevel van het gebouw.

Nieuwbouwappartementen

Vorig jaar juni is de eerste paal geslagen van de nieuwbouw aan de Maasstraat/Binnenlandse Baan. Een jaar later, in de week van 11 juni – 15 juni, hebben alle nieuwe bewoners de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst genomen. Het gebouw, ontworpen door KAW architecten, bestaat uit 40 betaalbare, levensloopbestendige en energiezuinige sociale huurappartementen, waarvan 38 driekamerappartementen en 2 tweekamerappartementen.

Onthulling naam van het nieuwe gebouw

Aan de nieuwe bewoners heeft Patrimonium gevraagd een naam te verzinnen voor hun nieuwe woongebouw. De jury heeft uit alle inzendingen een keuze gemaakt en deze naam werd tijdens de feestelijke oplevering onthuld: Maashoek. Ingezonden door meneer Pol. De jury bestond uit Wim van Helden (Historische vereniging), Marleen Overwater (gemeente Barendrecht) en Corry van den Berg (Patrimonium Barendrecht).

Energiezuinig en milieuvriendelijk

Het gebouw is bijna-energieneutraal. Op beide daken zijn in totaal 350 zonnepanelen geplaatst. Deze zonnepanelen voorzien het gebouw van energie voor onder meer elektriciteit in de algemene ruimten, de lift, en het verwarmen, ventileren en koelen van het gebouw en de woningen. Door isolatie van daken en muren en het gebruik van extra zuinige ketels in de woningen, worden de kosten voor het energieverbruik voor de huurders ook zo laag mogelijk gehouden en wordt daarmee bijgedragen aan een beter milieu.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »