Eerste paal geslagen van nieuwbouw aan de Maasstraat: 40 levensloopbestendige woningen

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Donderdag 22 juni 2017) vond de feestelijke handeling plaats voor de nieuwbouw van het appartementencomplex aan de Maasstraat/Binnenlandse Baan. Dit gebeurde op de locatie van het voormalige postkantoor en de brandweerkazerne.

Onder meer Peter Manders (directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht), wethouder Dirk Vermaat, Jan Zijlmans (voorzitter Bewonersraad) en Willem van Zanten (directeur Giesbers Rotterdam) sloegen symbolisch de eerste paal in de grond als aftrap voor de nieuwbouw. Woensdag 28 juni gaat de eerste echte paal de grond in. Naar verwachting zullen de woningen over een jaar beschikbaar zijn om te bewonen.

Inschrijven

Er is veel interesse voor de nieuwbouwappartementen op deze locatie“, aldus Patrimonium. Aan het eind van de zomer zullen de appartementen beschikbaar komen via Woonnet Rijnmond. Wie hiervan op de hoogte wil worden gehouden kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief via de website van Patrimonium. Het gebouw bestaat uit 40 betaalbare levensloopbestendige en energiezuinige huurappartementen, waarvan 38 driekamerappartementen en 2 tweekamerappartementen.

Appartementen voor 55-plussers

Alle appartementen zijn rolstoel- en rollatortoegankelijk, drempelloos en hebben een apart toilet. Daarnaast zorgen de ruime entree aan de Maasstraat, de lift, en de scootmobielruimte ervoor dat de nieuwbouw bijzonder geschikt is voor 55-plussers. Zij zijn dan ook de doelgroep die voorrang krijgt bij de verhuur van de appartementen.

Duurzaam ontwerp

KAW architecten heeft het woongebouw ontworpen. Het gebouw wordt bijna-energieneutraal. Op beide daken worden in totaal 350 zonnepanelen geplaatst. Deze zonnepanelen voorzien het gebouw van energie voor onder meer elektriciteit in de algemene ruimten, de lift, en het verwarmen, ventileren en koelen van het gebouw en de woningen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »