Sloopwerkzaamheden Centrumpost worden zichtbaar

BARENDRECHT – [Foto’s] Na zes jaar werd eind 2016 de Centrumpost aan de Binnenlandse Baan gesloten. Het voormalige postkantoor wordt momenteel gesloopt om ruimte te maken voor 40 levensloopbestendige woningen, woningzoekenden van 55+ krijgen voorrang.

Het bedrijf Lek Sloopwerken is inmiddels begonnen aan het strippen van het gebouw, ook zal er asbestsanering plaatsvinden. Na deze fase zullen de sloopmachines het terrein op komen. Naast het gebouw zelf zal ook de kelder en fundering worden gesloopt.

Sloopwerkzaamheden

De werkzaamheden vinden (ongeveer) plaats van 7:00 uur ‘s ochtends tot 17:00 uur ‘s middags. De kranen die de sloopwerkzaamheden zullen uitvoeren zijn voorzien van een sproei-installatie om stof zoveel mogelijk direct neer te slaan. Zowel de voormalige centrumpost als de voormalige brandweerkazerne zullen worden gesloopt.

Bij verdachte omstandigheden is het sloopbedrijf 24/7 bereikbaar op 0348-688843.

Levensloopbestendige woningen

Levensloopbestendige woningen voor mensen met een kleinere portemonnee”, dat is wat Patrimonium voor ogen heeft voor de locatie van de oude brandweerkazerne en het voormalige postkantoor, vertelt Rob van Oevelen, manager Vastgoed van Patrimonium.

Wat wij hier gaan ontwikkelen, zijn 40 levensloopbestendige woningen. Geïnteresseerden moeten ingeschreven staan bij Woonnet Rijnmond. Woningzoekenden van 55+ krijgen voorrang”, vertelt Raoul Heij, projectleider van Patrimonium. “Mensen blijven als ze ouder worden steeds langer thuis wonen. Daar houden wij rekening mee. De appartementen worden gelijkvloers en elke ruimte wordt rolstoeltoegankelijk. Ook kan een verbinding gemaakt worden tussen de woon- en slaapkamer. Dit kan prettig zijn wanneer een van de bewoners bedlegerig is. Het wordt een onderhoudsvriendelijk, praktisch gebouw.” De nieuwbouw krijgt 5 woonlagen aan de Binnenlandse Baan en 4 woonlagen aan de Maasstraat en wordt energiezuinig.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »