Scoutinggroep Jhr. Beelaerts van Blokland start nieuw seizoen met hele nieuwe speltak

BARENDRECHT – Kortgeleden is ook bij Scoutinggroep Jhr. Beelaerts van Blokland het nieuwe seizoen gestart. De komende periode staat in het teken van een positieve verandering bij de groep: de welpen-speltakken worden opnieuw georganiseerd.

Tot nu waren er twee welpengroepen voor kinderen in de leeftijd  7-11 jaar. In de nieuwe opzet is er één groep voor 7-9 jarigen en één voor  9-11 jarigen. De oudste groep blijft gewoon “welpen” heten en de nieuwe groep worden de “puppy’s” genoemd. Beide speltakken zijn gemengde groepen met jongens en meisjes.

Scoutingbeleving

Voorzitter Arjan Woertman: “De Beelaerts kende deze opzet tot een jaar of negen terug, er is op dat moment ervoor gekozen om de lijn van Scouting Nederland te volgen en dus de 7 tot 11 jarigen gezamenlijk in één groep in te delen. De afgelopen twee jaar zijn hier veel gesprekken over gevoerd, en de algemene conclusie hiervan was wij een beter spelaanbod en scoutingbeleving kunnen bieden als we de jongste welpen en de oudste welpen een eigen programma aanbieden. Dat gaan we dan ook dit seizoen organiseren!

Komende seizoen

Gedurende het komende seizoen worden door de vrijwillige leidinggevenden weer heel veel leuke activiteiten georganiseerd voor de verschillende leeftijdsgroepen. De activiteiten zijn heel divers. Van het organiseren van een verkiezing van de stoerste scout tot het lopen van een spannende natuurtocht. Maar ook pionieren (bouwwerk maken met grote palen en touwen), op primitieve wijze pizza’s bakken in een zelfgemaakte hout gestookte oven en een zomerkamp komen natuurlijk weer op het programma. En alles natuurlijk “op maat” gemaakt voor de betreffende leeftijdsgroep.

Laat je uitdagen!

Kan jij wel tegen een stootje? En lijken de activiteiten die hierboven zijn  opgenoemd je leuk? Kom dan eens bij ons kijken! Je kunt de scouting vinden op Bijdorp Oost 23 in Barendrecht. Je mag vier keer gratis meedoen. Wel graag even van te voren een email sturen naar info@scouting-bvb.nl zodat ze weten dat je komt. Kijk voor meer informatie ook eens op de website: scouting-bvb.nl

Leiding

Om zo veel kinderen een leuke en uitdagende  zaterdagmiddag te kunnen aanbieden zijn (veel) vrijwilligers nodig. Ook als vrijwilliger bij Scouting draait het om plezier en uitdaging dus ben je 18 jaar of ouder en heb je zin om leiding te geven bij een leeftijdsgroep die je aanspreekt? Mail dan naar info@scouting-bvb.nl

Behalve dat er bij scoutinggroep Beelaerts van Blokland plaats is voor nieuwe leiding zijn er ook taken voor andere vrijwilligers. Ook hierover is meer informatie te vinden op scouting-bvb.nl, kijk bij de vacatures!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »