Foto's: Kermis in aanbouw op nieuwe gemeentehuisplein

BARENDRECHT – [Foto’s] Het is even passen en meten op zo’n nieuw gemeenteplein, maar de meeste attracties van de Barendrechtse kermis staan inmiddels op zijn plaats. Een aantal attracties wordt nog in elkaar gezet.

De kermis staat dit jaar van maandag 23 april tot en met zaterdag 28 april op het gemeentehuisplein aan de zijde van de Middenbaan. Morgen (Maandag 23 april 2018) (maandag) om 14:00 uur gaat de kermis voor het eerst open (openingstijden).

Kleinere kermis

Door de opsplitsing van het gemeentehuisplein is de kermis dit jaar kleiner in vergelijking met eerdere jaren. De beschikbare ruimte tussen (nog te plaatsen) bomen en lantaarnpalen op het plein wordt kleiner waardoor er in de toekomst (ook) geen ruimte is voor grotere attracties (botsauto’s, octopus/spin, etc). Vanwege de late beslissing van de gemeente om de kermis toch door te laten gaan waren deze attracties ook niet meer beschikbaar, zo heeft de organisator bevestigd. Voor volgend jaar wordt er gekeken of het mogelijk is om de autoweg af te sluiten om op die manier meer ruimte voor attracties te creëren.

Zie ook: Openingstijden kermis Barendrecht 2018

Middenbaan

De nieuwe trap naar de Middenbaan (voor de deur van Het Kruispunt) is op dit moment nog niet af. Vlak naast de kermis is het nog een kleine bouwplaats. Het is vooralsnog onduidelijk of dat vóór de opening maandagmiddag af zal zijn. Een deel van de bouwlocatie had eigenlijk al beschikbaar moeten zijn om faciliteiten van de kermis te plaatsen.

Update 24 april

Er zijn verschillende maatregelen genomen op het gemeentehuisplein ivm de (verkeers)veiligheid:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »