Verbreding bocht gemeentehuisplein brengt extra kosten met zich mee: "In de praktijk bleek dat de situatie als onveilig werd ervaren"

BARENDRECHT – De verbreding van de bocht op het gemeentehuisplein was niet het gevolg van een fout, maar een nieuw inzicht, zo valt op te maken uit een reactie van de gemeente Barendrecht. In de slingerbocht is afgelopen zaterdag één bocht aan één zijde iets ruimer gemaakt, prijskaartje: €7.500 voor de extra aanpassing aan de bocht thv de Binnenlandse Baan 18-20.

Het college heeft besloten om deze kosten nu direct te maken “omdat in de praktijk bleek dat de situatie als onveilig werd ervaren door weggebruikers.

Als onveilig ervaren

Een woordvoerder van de gemeente Barendrecht legt uit waarom de bocht, nadat deze een aantal maanden in gebruik is, nu toch nog is aangepast: “De Binnenlandse Baan is nu een aantal maanden in de nieuwe vorm in gebruik. Hij was nog niet afgerond met de toplaag in oranje, belijning, zebrapaden en plateau.. Die worden nu aangelegd en zijn alleen bedoeld om de snelheid te remmen.

De weg is ontworpen volgens de aanbevelingen van het CROW. In de afgelopen maanden werd de situatie als onveilig ervaren door weggebruikers. Vooral wanneer men in de betreffende bocht een vrachtwagen of bus tegenkwam. Bussen en vrachtwagens moesten specifiek in deze bocht even op elkaar wachten. Dat was in de vorige situatie ook het geval. Wachten op elkaar vermindert de doorstroming en haalt ook de snelheid eruit. Daarnaast wordt van weggebruikers verwacht dat men zich aanpast aan de verkeersdrukte. Maar wanneer men niet verwacht dat men moet wachten, kunnen er onveilige situaties ontstaan.

Alles bij elkaar heeft het voor ons aanleiding gegeven de situatie nogmaals te bezien en kwamen we tot de conclusie dat het wenselijk is om de bocht ter hoogte van Binnenlandse Baan 20 toch iets te verbreden. Zo kan  ook het grotere verkeer elkaar rustig rijdend passeren.

Voortgang

De Binnenlandse Baan moet volgens planning vrijdag om 18:00 uur weer open zijn. Vandaag (Woensdag 18 april 2018) zijn de autoweg en het fietspad geasfalteerd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »