Buslijn 601, halte gemeentehuis Barendrecht

BARENDRECHT – Vanaf maandag 15 januari zijn er in Barendrecht en Bolnes enkele kleine wijzigingen in de route van RET buslijn 601. De halte aan de Gouwe wordt verplaatst naar de Binnenlandse Baan ter hoogte van de Gouwe. Het rondje door de Gouwe, Korianderhof, Lavendelhof en Marjoleinlaan wordt niet meer gereden.

Na een proefjaar blijkt het aantal passagiers dat van deze halten gebruik maakt zeer beperkt. De bus gaat dus via de halten op de Binnenlandse Baan door naar het gemeentehuis.

Zie ook: Buurtbus Barendrecht gaat Carnisselande met centrum en station verbinden vanaf medio 2018

Route in Bolnes

De halte voor de ingang van de Noordhave wordt verplaatst naar de Noordstraat ter hoogte van de Noordhave. De bus rijdt daarvandaan verder via de Maaslaan en de Generaal Smutsstraat naar de Wetstraat. In de Generaal Smutsstraat komt ter hoogte van De Lareijstraat een nieuwe halte. De halte aan het Cronjeplein (richting Barendrecht) verdwijnt.

Omdat de bus niet meer via de Noordstraat naar de Rijnsingel rijdt vervalt de halte richting Barendrecht op de Rijnsingel. Deze wordt verplaatst naar De Lareijstraat ter hoogte van de kruising met de Rijnsingel (richting Beverwaard blijft de halte ter hoogte van het automobiel bedrijf Van Kwawegen op de Benedenrijweg).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »